Contáctanos

Acceso Usuarios

Schröder, Olaf

Friederich von Telramund

FRIEDERICH VON TELRAMUND, Comte de Brabant 
Per Olaf Schröder


Molt fàcilment podem pensar que el Comte Telramund és un més dels barítons intrigants que tenen com a única finalitat lluitar contra el tenor, que sempre està per sobre d´ells, i  que a més a més, es mereixen la mala sort que les lleis de l´escena operística els hi dedica habitualment. Però Telramund és diferent. Impulsat per una falsa ambició ha unit el seu destí a la tenebrosa Ortrud; des del primer acte fins al tercer lluita amb força; ni la miraculosa aparició de Lohengrin el fa renunciar al seu propòsit i, fins i tot, sembla que podrà sortir-se´n. El poble de Brabant i els vasalls del Rei són implacables amb ell, tan quan Lohengrin els demana un judici,com  quan és mort per ell  en entrar a la seva cambra: “Tal com ton braç l´occí en la terra, lla dalt de Déu el càstig rebi!” 

Leer más: Friederich von Telramund

Helmwige, la walkiria

Per Olaf  Schröder

 

L´estol de les Walkiries és un dels grups de persones que quasi apareixen com un conjunt coral. Tret de Waltraute i Brunilda, de les altres noies en sabem ben poca cosa. Tan sols les veiem en la tumultuosa escena en la què es reuneixen per empendre la marxa cap al Walhalla i s’esglaien davant la desobediència de Brunilda. Aquesta, filla d’Erda i favorita de Wotan es distingeix de les seves germanes i  sobresurt per la missió que se li encomana en el primer acte de “La Posta dels Deus”.

Les Walkiries han d’acomplir diversos deures. D´una part han de guiar els herois en el combat, d’acord amb la voluntat de Wotan; de l´altra,  han de ser les companyes dels herois-amb gran disgust de Fricka-en el Walhalla. Per això el seu caràcter és alhora agressiu i joiós, complaent i rigorós.

Leer más: Helmwige, la walkiria

Más artículos...

  1. Melot